Uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja

1. Korištenje

Pristup web stranicama www.trgovina-junior.hr i podacima na stranicama podliježe niže navedenim uvjetima i odredbama. Sastavni dio ovih Općih uvjeta je i Isključenje od odgovornosti.

Web stranice poduzeća NOLUS, obrt za trgovinu, mogu se koristiti za privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje. Korištenjem internet trgovine www.trgovina-junior.hr obvezujete se poštivati ove Opće uvjete te se smatra kako ste pristali na iste.

Ovi opći uvjeti kao i isključenje od odgovornosti u potpunosti se odnose na web stranice Junior internet trgovine i na sve druge web stranice u vlasništvu poduzeća Nolus, obrt za trgovinu.

Internet trgovina Junior www.trgovina-junior.hr (u nastavku internet trgovina) u vlasništvu je poduzeća NOLUS,obrt za trgovinu, sjedište Franka Lisice 57, 23000 Zadar (u nastavku poduzeće).

U internet trgovini možete kupovati proizvode za trudnice, dojenčad i djecu. NOLUS,obrt za trgovinu u internet trgovini omogućuje kupnju asortimana robe koja se nalazi u internetskoj ponudi.

Proizvode prodajemo isključivo na području Republike Hrvatske osobama starijim od 18 godina. Kupnju u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu obaviti samo njihovi zakonski zastupnici. Djelomično poslovno sposobne osobe mogu obaviti kupnju samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika.

Kupcem se smatra svaka osoba koja popuni tražene podatke, registrira se i elektroničkim putem naruči (kupi) barem jedan proizvod.

Neke od fotografija na web stranicama poduzeća Nolus, obrt za trgovinu ilustrativne su prirode. Slike proizvoda na web stranicama poduzeća Nolus, obrt za trgovinu mogu se razlikovati u boji i dezenu u odnosu na stvarne proizvode. Poduzeće NOLUS, obrt za trgovinu pridržava pravo pogreške u opisu i slici proizvoda. Boje mogu varirati ovisno o postavkama monitora.

1.1.          Zaštita osobnih podataka

Korisnik / kupac online trgovine može u bilo kojem trenutku zatražiti da kontrolor podataka prekine obradu gore navedenih podataka. Korisnik šalje zahtjev za odjavu na adresu info.nolus@gmail.com.

Informiranje i odjava

Korisnik se također može pretplatiti na primanje e-vijesti i otkazati pretplatu od njih u bilo kojem trenutku slanjem svoje odjave na adresu info.nolus@gmail.com.

Izjava o privatnosti je sastavni dio Općih uvjeta poslovanja tvrtke NOLUS,obrt za trgovinu te se odnosi na privatnost osobnih podataka koji se prikupljaju i koriste na stranicama www.trgovina-junior.hr te u kojim uvjetima i kome ih otkrivamo.

Vaše podatke prije svega čuvamo te im možete pristupiti, promijeniti ih ili ih u potpunosti ukloniti.

Podatke prikupljamo, obrađujemo i čuvamo kako bi se pobrinuli da Vaše iskustvo korištenja stranice bude najugodnije, a sigurnost podataka na najvišoj razini.

U svrhu potpune transparentnosti i maksimalne sigurnosti prilikom korištenja naših stranica molimo kupce da pažljivo pročitaju ovu izjavu. Ukoliko se slažete s izjavom, elektroničkom potvrdom se podrazumijeva da ste razumjeli naše Uvjete poslovanja te nam dajete privolu za prikupljanje, obradu i dijeljenje podataka u skladu s ovom izjavom i zakonskim odredbama.

Izjava o privatnosti tvrtkeNOLUS,obrt za trgovinu se može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavom na stranici www.trgovina-junior.hr  te izmjene stupaju na snagu po samoj objavi na stranici. Iz istoga razloga molimo kupce i posjetitelje da periodično provjere stranicu o potencijalnim izmjenama Općih uvjeta poslovanja jer neće biti eksplicitno obaviješteni o promjenama.

Kupnjom na stranicama www.trgovina-junior.hr od Vas tražimo određene podatke. Podatke koje tražimo od Vas koristimo kako bi pružili čim kvalitetniju uslugu te za potrebe isporuke robe, istraživanja tržišta i rješavanje reklamacija i sporova.
Dodatne podatke možemo tražiti u slučaju rezervacija robe ili naručivanja usluge gdje trebamo podatke nositelja rezervacije ili naručitelja usluge.

Nolus,obrt za trgovinu će prema potrebama, odnosno kada to situacija zahtjeva podijeliti osobne podatke kupca. Situacije u kojima je to potrebno su:

1.                 Usluge dostave robe s kojima je Nolus,obrt za trgovinu u ugovornom odnosu te su ispunjeni uvjeti zaštite osobnih podataka unutar pravnih okvira.

2.                 Usluga ovlaštenog servisa u slučaju prigovora ili reklamacije kupca te je nužno provesti pregled ili servisiranje opreme koju je kupac kupio od strane tvrtke Nolus,obrt za trgovinu

Sukladno uslugama dostave partneri s kojima je Nolus,obrt za trgovinu u ugovornom odnosu ima pravo od kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke pošiljke. U slučaju da kupac ne posjeduje osobnu iskaznicu, ili drugi odgovarajući identifikacijski dokument, te nije moguće ustvrditi identitet osobe dostavljač ima pravo odbiti uručenje pošiljke.

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

Trgovina JUNIOR prodajno mjesto, obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici trgovina JUNIOR prodajnog mjesta tvrtke Nolus,obrt za trgovinu i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

1.2.          Radno vrijeme

Naručivanje robe može se vršiti 24 sata na dan, sedam dana u tjednu.

Internet trgovina (otprema robe) radi od ponedjeljka do petka od 9:00 do 13:00 sati. Otprema robe ne radi subotom, nedjeljom i blagdanom.

1.3.          Dostupnost

Pristup web stranicama poduzeća NOLUS,obrt za trgoviu ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja. Ni u kojem slučaju Nolus,obrt za trgovinu neće biti odgovoran za bilo kakvu štetu koja može nastati kao posljedica korištenja, ili zbog nemogućnosti korištenja web stranica i internet trgovine poduzeća NOLUS,obrt za trgovinu.

Uz prethodno navedene uvjete, NOLUS,obrt za trgoovinu neće biti odgovoran, bez obzira na uzrok ili trajanje, za bilo kakve pogreške, netočnosti, ili druge nedostatke, neprikladnost ili neizvornost, informacija koje se nalaze na web stranici poduzeća, kao i za bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prijenosu informacija do krajnjeg korisnika, te za bilo kakva potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze, uključujući i izgubljenu dobit.

 

2.          Cijene, popusti i valjanost ponude

2.1.    Cijene

Sve cijene u internet trgovini izražene su u eurima i( hrvatskoj nacionalnoj valuti - hrvatska kuna (kn)). Troškovi dostave nisu uključeni u cijenu proizvoda.

Račun će biti izrađen prema cijenama po kojima je korisnik naručio proizvode.

Cijene vrijede do otkaza, a proizvodi su dostupni do prodaje zaliha. Cijena odabranog proizvoda vrijedi na dan kupnje, na dan završetka i isporuke narudžbe korisnika / kupca. Cijene se mogu mijenjati do trenutka narudžbe, bez prethodne najave. Cijene vrijede samo za kupnju u online trgovini Junior (www.trgovina-junior.hr) i mogu se razlikovati od redovnih cijena u Junior trgovinama.

Zadržavamo pravo promjene tehničkih opisa i konfiguracija bez prethodne obavijesti.

2.11.     Valjanost ponude

Prodajni ugovor između ponuditelja i kupca zaključuje se u trenutku kada ponuditelj potvrdi nalog i dobije ga u elektroničkom obliku na njegov e-mail.

Zadržavamo pravo promjene tehničkih opisa i konfiguracija bez prethodne obavijesti.

2.1.1.1.     Popust

Akcijske cijene posebni popusti važeći u trenutku kupnje automatski se uzimaju u obzir prilikom podnošenja i ne moraju se posebno tražiti. Ako se cijena akcije ili popust iz bilo kojeg razloga ne uzima u obzir u vrijeme konačnog poravnanja u sustavu, korisnik mora unaprijed obavijestiti ponuditelja o tome i zatražiti ispravak naplate ili uklanjanje pogreške u cijeni.

Ako korisnik podmiruje iznos koji je konačno naplaćen bez određenog popusta ili akcijske cijene, smatra se da je dobio konačnu (tiho) cijenu od posljednjeg obračuna i ne traži naknadni ugovor s ponuditeljem. Ipak, ovisno o okolnostima, ponuditelj može, prema vlastitom nahođenju, odlučiti vratiti razliku u cijeni kupcu ili izdati mu kredit za buduće kupnje u online trgovini.


Popusti:
• mogu se izraziti u postotcima, postavljenim iznosima ili besplatnim stavkama (uzimajući u obzir 100% popusta),

• vrijede samo ako se pravilno koriste i na način objavljen na našim web stranicama,

• Popusti se nikada ne zbrajaju, akcije se međusobno isključuju.


Nastojimo napraviti realnu sliku o proizvodu, fotografije i ostale proizvode. I dalje je moguće da je percepcija određenog proizvoda putem fotografije drugačija nego što kasnije može biti u fizičkom kontaktu s proizvodom. Slično tome, boja proizvoda na zaslonu računala može se značajno razlikovati od stvarne boje proizvoda,na što nažalost ne možemo utjecati. Tvrtka Nolus,obrt za trgovinu također zadržava pravo na moguće pogreške u opisu pojedinih proizvoda.

3.               Kako naručiti?

 Koraci kupnje

1. korak: na web stranici www.trgovina-junior.hr  su kupcu prikazani proizvodi, koje je kod pregledavanja po web trgovini dodao u  košaricu za kupnju. Kod izabranog  proizvoda  je navedena cijena proizvoda, trošak dostave te ukupan trošak kupnje. Troškovi dostave nisu navedeni kod naručivanja namještaja , u slučaju narudžbi namještaja ili ako se dodatni namještaj dodaje košarici za kupnju; korisnik dobiva informacije o visini troškova dostave u dodatnoj e-pošti primljenoj na njegovu e-mail adresu. Trošak isporuke ovisi o broju paketa i težini naručenih artikala. Troškove isporuke Naručitelj / kupac dobiva dodatnu e-mail poruku s informacijama o konačnom trošku isporuke za sve naručene proizvode nakon zaprimljene narudžbe.

2. korak:Ako korisnik želi ukloniti određeni proizvod iz košarice za kupnju, mora kliknuti vezu "Ukloni" koja se nalazi ispod proizvoda. Ako kupac želi dodati druge proizvode u košaru, on se vraća odabranom proizvodu i dodaje je na isti način kao što je opisano u koraku 1.

3. korak: Kupac mora unijeti sve potrebne informacije o isporuci (ime, prezime, adresa, telefon, e-mail adresa). Kupac također može dodati svoje bilješke. Kupac odabire način plaćanja u košarici za kupnju, a to se vrši odabirom opcija ponuđenih u odjeljku "Način plaćanja" i odabirom kako će odabrane stavke biti isporučene u odjeljku "Način isporuke". Kupac potvrđuje narudžbu klikom na gumb "Slanje naloga" i nakon odabira okvira s tekstom "Slažem se i potvrđujem da sam svjestan da se navedeni osobni podaci prikupljaju i obrađuju radi isporuke i dostave online narudžbi , rješavanje problema prije i poslije online kupnje. Izjavljujem da su moji podaci  točni.
4. korak: Ako je narudžba uspješno prenesena, na web stranici će se pojaviti tekst "Uspješno ste dovršili narudžbu!" Osim toga, kupac će dobiti obavijest s pojedinostima narudžbe na adresu e-pošte koju je dao u prethodnom koraku. Kupac će dobiti dodatnu e-mail sa svim informacijama (i, u slučaju narudžbe namještaja), konačnu količinu troškova isporuke. U slučaju narudžbe namještaja / kolica (koji ima neograničen rok isporuke), kupac dobiva dodatnu e-poštu o predviđenoj isporuci naručenih proizvoda i informacijom o troškovima dostave.

3.1.       Potvrda narudžbe

Po dovršetku narudžbe, kupac će primiti elektronsku obavijest o svim pojedinostima narudžbe na njegovu e-mail adresu koju je dostavio narudžbom. Ovom porukom kupac je obaviješten da u slučaju bilo kakvih pitanja, može nas obavijestiti putem e-maila: info.nolus@gmail.com.

 

4.  Dostavni rok, načini plaćanja, otprema i dostava, prihvaćanje te troškovi dostave naručenih proizvoda  

4.1.         Dostavni rok proizvoda

Vrijeme isporuke za proizvode s plaćanjem po pouzeću: dobit ćete naručeni proizvod, koji je na lageru u roku od 2-7 radnih dana. U slučaju da je datum isporuke neočekivano produžen za više nego je navedeno u ovim Uvjetima korištenja, korisnik / kupac će biti obaviješten putem e-maila ili telefona (kontaktni podatci koji su unešeni u narudžbi).

Datum isporuke proizvoda s plaćanjem prema predračunu: narudžba je generirana prilikom podnošenja narudžbe. Dokument sadrži broj transakcijskog računa, referentni broj i sve uvjete plaćanja za prijenos. Rok valjanosti računa je 5 dana od primitka proračuna na vašu e-mail adresu. Otprema robe će biti isporučena nakon uplate na račun te kada stigne na naš račun najkasnije u skladu s kriterijima ograničenja isporuke po pouzeću (u roku od 2-7 radna dana).

Vrijeme isporuke za proizvode koji su trenutno dostupni: za kolica i namještaja koji nisu na lageru i mogu, u načelu, imati duže vrijeme isporuke, korisnik / kupac dobiva dodatnu poruku na e-mail adresu namjeravanog datuma i datuma isporuke i sve ostale detalje.

U slučaju da naručena roba nije na lageru i / ili neće biti isporučene, možemo vas obavijestiti na vašu e-mail adresu najkasnije 7 dana od slanja narudžbe. U slučaju predujma proizvoda koji nije / neće biti dostupan, vraćamo novac.5.          Načini plaćanja

5.1.    Načini plaćanja u internet trgovini

Kupac se obvezuje naručenu robu platiti poduzeću NOLUS,obrt za trgovinu, odnosno vanjskom pružatelju usluge koji u ime poduzeća NOLUS,obrt za trgovinu vrši naplatu, na način koji je odabrao prilikom sastavljanja narudžbe.

Moguće je plaćanje:

  •            plaćanje predračunom,
  •            prilikom dostave (pouzećem).
  •           plaćanje karticom, jednokratno i na rate, putem Corvus Pay usluge.


·                    Plaćanje po primitku pošiljke (pouzećem):

·                    Opcija plaćanja pouzećem kupcu omogućuje da iznos narudžbe podmiri prilikom same dostave na navedenu adresu. Plaćanje pouzećem se vrši isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

5.3. Otprema robe

Naručena roba se za otpremu priprema nakon što NOLUS,obrt za trgovinu zaprimi obavijest da je transakcija ugovorenog iznosa po računu uspješno obavljena ili, ukoliko kupac naručenu robu plaća po primitku pošiljke (pouzećem). Roba se za otpremu priprema isključivo radnim danom (od ponedjeljka do petka) od 9:00 do 19:00 sati.

Naručena roba bit će složena tako da se uobičajenim rukovanjem pri transportu ne može oštetiti. Paketi mogu uključivati razne zaštitne materijale za sprječavanje loma (papir, stiropor, spužva i/ili slično).

Račun će biti priložen u paketu (ili jednom od paketa ukoliko se naručena roba isporučuje u više paketa), osim u slučaju da je adresa za isporuku različita od adrese kupca. U tom slučaju račun će biti poslan preporučenom poštom ili e-poštom na adresu kupca.

U paketu, uz proizvode za koje postoje ili ih zakon propisuje, bit će biti priložene i druge isprave koje je proizvođač, odnosno distributer, priredio radi lakše i sigurnije uporabe proizvoda (jamstvo, tehnička uputa, uputa za sklapanje, uputa za uporabu, popis ovlaštenih servisa, upozorenje o mogućoj opasnosti pri uporabi, izjava o sukladnosti proizvoda i sl.)

Paket može dodatno sadržavati i marketinške materijale (poput obavijesti o ponudi proizvoda, akcijama i sl.)

Obveza kupca je da pažljivo pregleda sadržaj svakog pojedinog paketa kako ne bi zajedno sa zaštitnom ambalažom bacio proizvode i/ili dijelove proizvoda, račun ili druge isprave.

6. Dostava robe

Pakete spremne za otpremu svakog radnog dana preuzimaju djelatnici poduzeća Overseas express Ltd. ili DHL  i dalje s paketima manipuliraju prema vlastitim pravilima poslovanja. NOLUS,obrt za trgovinu preporučuje kupcu da se upozna sa poslovanja poduzeća Overseas express Ltd. i DHL radi zaštite vlastitih interesa kao krajnjeg korisnika usluge.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.

Roba je osigurana od gubitka u dostavi. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju. Kupac prilikom uručenja treba provjeriti sadržaj pošiljke za sve pripadajuće dijelove navedene u specifikaciji proizvođača. U slučaju nedostataka molimo da nas obavijestite što je ranije moguće, a najkasnije u roku 48 sati od dana dostave. Naknadne reklamacije ne možemo uvažiti!

U slučaju kašnjenja zbog više sile (izgubljeni proizvodi, proizvodi oštećeni za vrijeme dostave…) NOLUS,obrt za trgovinu ne preuzima odgovornost na »prvi rizik« i obvezuje se poslati zamjenski proizvod u najkraćem roku. VAŽNO: ako ne primite robu u dogovorenom roku, molimo Vas da nas obavijestite što je prije moguće elektronskom poštom ili telefonom.

Prihvaćanje naručenog proizvoda

1.Prihvaćanje putem pošte - korisnik/ kupac dobiva naručenu robu na željenu adresu (isporuka putem paketa distributera Overseas express Ltd. ili DHL).


7. Troškovi dostave

Trošak dostave naručene robe ovisi o težini predmeta.

Troškovi dostave se naplaćuju prema važećem cjeniku:

Težina paketa

Cijena dostave/€

Do 2 kg

5

Do 5 kg

7,5

Do 10 kg

8,5

Do 15 kg

10

Do 30 kg

15Do 50 kg

25

Iznad 50 kg

Naručeni proizvodi premašuju ukupnu težinu od 50 kg. Informacije o troškovima dostave će dobiti naknadno na svoju e-mail adresu.

Troškove dostave plaća kupac

Troškovi dostave ovise u koje mjesto se šalje paket, za dostavu na otoke računamo +30% na cijenu dostave.

Dostava robe za tvrtku NOLUS,obrt za trgovinu Overseas express Ltd. ili DHL.

Naručeni proizvodi šalju se na adresu koju je unio korisnik / kupac tijekom procesa narudžbe. Proizvodi se isporučuju na području Hrvatske. Na zahtjev kupca i na njegov trošak, roba se, po prethodnom dogovoru, može isporučiti i izvan teritorija Hrvatske. U tom slučaju troškovi prijevoza naplaćuju se prema važećem cjeniku paketnog distributera za međunarodne poslovne pakete. U slučaju dostave izvan teritorija Hrvatske, otkupna usluga nije moguća.

Ako niste doma kod isporuke, dostavljač će vam ostaviti poruku, nazovite ga i dogovorite ponovnu dostavu.

Tvrtka Nolus,obrt za trgovinu nije odgovoran za štetu, uništenje ili nemogućnost pružanja proizvoda zbog rata ili građanskih nemira, štrajkova, prestanka rada u industriji, neuspješne dostave, požara, oluja, poplava ili oluja, kvarova, namjernih ozljeda, krađe ili bilo koje druge  više sile.

Dostavna služba zadržava pravo da na prikladan način potvrdi identitet primatelja robe (pristup osobnim ili drugim dokumentima) u svrhu isporuke naručene robe pravom kupcu.

Dostava proizvoda završava se isporukom paketa ili kada pokupite paket na poštanskom / paketnom / mjestu isporuke. Potvrdite prihvaćanje pošiljke vlastitim rukopisnim potpisom.

8.  Garancija


Proizvod ima jamstvo ako je navedeno na jamstvenoj kartici ili na računu. Ovo jamstvo vrijedi samo ako su upute navedene na jamstvo, te uz predočenje računa. Jamstveni rok naveden je na jamstvenoj kartici ili na računu.

Proizvođač je dužan, sukladno zakonu, osigurati kupcu jamstvo pravilnog rada kupljene robe. Kupac može zatražiti jamstvo izravno od proizvođača ili ovlaštenog servisnog centra. Kupac može zatražiti jamstvo uz priloženu jamstvenu karticu i račun  izdan od strane prodavatelja.

Proizvođač je dužan izvršiti popravak jamstva u roku od 45 dana od primitka robe, u protivnom proizvod mora biti zamijenjen drugim, jednakim i besprijekornim proizvodom.

Kupac također može zatražiti jamstvo kod prodavatelja, ali i u tom slučaju primjenjuje se odredba iz prethodnog stavka.

Povrat robe pod jamstvom obavlja se u skladu s uvjetima proizvođača u jamstvenom certifikatu. U tom slučaju trošak vraćanja robe ne pokriva kupac.

9. Reklamacije, zamjena ili povrat robe

9.1 Reklamacije

U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke i tom slučaju molimo kupca da pošiljku ne preuzima.

Jamstveni zahtjevi (reklamacije) dječjih kolica / namještaja:
Zahtjev u vezi s uvažavanjem garancije/jamstva kolica/namještaja mora se u pisanom obliku poslati na adresu tvrtke ili na adresu e-pošte info.nolus@gmail.com
Po primitku i obradi zahtjeva vremenski se raspored prilagođava prema kojem kupac isporučuje reklamirani proizvod ili dio proizvoda JUNIOR trgovini na adresu sjedišta firme (po prethodnom dogovoru). 
Slijedi pregled proizvoda i izdavanje reklamacijskog zapisnika. Ako je potrebno, proizvod se vraća proizvođaču na razmatranje.


9.2 Zamjena ili povrat robe

U slučaju da je kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan isporučenom robom, istu može, ne navodeći razlog, zamijeniti ili vratiti u zamjenu za novac unutar 14 dana od primitka robe.

Za ostvarivanje ovog prava, potrebno je prije isteka roka od 14 dana poštom (na adresu Junior Internet trgovina, ili e-poštom) poslati nedvosmislenu i potpisanu izjavu o odluci o odustajanju od kupnje uz kopiju računa, a neoštećen i nekorišten proizvod vratiti o vlastitom trošku u originalnom pakiranju, sa svom opremom i dokumentacijom s kojom je proizvod bio originalno isporučen.

U tu svrhu, kupac može upotrijebiti Obrazac za jednostrani raskid ugovora


Postupak jednostranog raskida ugovora u roku od 14 dana:

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Kako biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora morate nas obavijestiti prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i Obrazac za jednostrani raskid ugovora

Obrazac za jednostrani raskid ugovora i ovu obavijest u obliku primjerenom za ispis poslat ćemo Vam u pošiljci zajedno s računom i ostalom dokumentacijom.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Ukoliko jednostrano raskinete ovaj Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

Povrat novca bit će izvršen na vaš transakcijski račun. U slučaju da pristajete na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosite nikakve troškove u odnosu na povrat.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena i provjerena, da je nekorištena u originalnom pakiranju, sa svom opremom i dokumentacijom s kojom je proizvod bio originalno isporučen.

 

Robu vratite ili je predajte nama bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Smatra se da ste izvršili svoju obvezu na vrijeme ako prije isteka naprijed navedenog roka pošaljete ili nam predate robu.

Pravo na zamjenu robe ili povrat robe u zamjenu za novac o našem trošku, osim ukoliko izaberete drugi način isporuke, a koji nije najjeftiniji standardni ponuđeni način isporuke možete koristiti u sljedećim slučajevima:

·                     isporuka robe koja nije naručena,

·                     isporuka robe koja ne odgovara opisu proizvoda na web stranici internet trgovine Junior,

·                     isporuka neispravna robe (ovo podrazumijeva i kvarove nastale unutar 14 dana od dana preuzimanja pošiljke) ili robe koja ima vidljive greške ili oštećenja.

U gore navedenim slučajevima u izjavi o jednostranom raskidu ugovora uz naziv proizvoda trebate navesti i opravdan razlog za povrat ili zamjenu, a izjavi priložiti dokaz.

U svim drugim slučajevima izravne troškove povrata robe snosite sami.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

 10. Vanjske usluge

Usluge koje na internetu pruža NOLUS,obrt za trgovinu ne uključuju troškove koje nastaju korištenjem računalne opreme i usluga za pristup našim stranicama. NOLUS,obrt za trgovinu nije odgovoran za telefonske troškove, troškove pružatelja internet usluge ili bilo koje druge troškove do kojih može doći.

Molimo posjetitelja naših web stranica da primi na znanje da sve internetske stranice upotrebljava isključivo na vlastiti rizik. NOLUS,obrt za trgovinu ne daje nikakva jamstva i nije ni u kojem obliku odgovoran i ne preuzima odgovornost za izravne i neizravne štete koje posjetitelj može pretrpjeti korištenjem usluga ili u svezi s korištenjem mrežnih stranica, servisa (poslužitelja), programskih paketa (softvera) i interneta. Internet je internacionalna, nezavisna računalna mreža koju NOLUS,obrt za trgovinu ne kontrolira ni u kojem obliku već je na nju samo povezan te zbog toga ne može jamčiti dostupnost servisa (poslužitelja) koje izravno ne kontrolira.

11. Promjene uvjeta

NOLUS,obrt za trgovinu može u svako vrijeme, bez prethodne najave, ažurirati ili izmijeniti podatke pohranjene na svim svojim web stranicama. NOLUS,obrt za trgovinu zadržava pravo na izmjenu ovih Općih uvjeta.

12. Isključenje od odgovornosti

Korištenjem web stranica i internet trgovine poduzeća NOLUS,obrt za trgovinu prihvaćate i podvrgavate se hrvatskom materijalnom pravu kao isključivo mjerodavnom za tumačenje, primjenu i pravne učinke svih dopuštenja, isključenja i uvjeta upotrebe ovih web stranica. Hrvatski sudovi isključivo su nadležni za sve zahtjeve i sporove koji nastanu kao rezultat upotrebe predmetnih web stranica ili u vezi s njima. Nolus,obrt za trgovinu ne jamči da su materijali sadržani na predmetnim stranicama primjereni ili korisnički dostupni na određenim lokacijama, odnosno ne odgovara za pristup istima s teritorija država gdje je njihov sadržaj zakonom zabranjen. Smatrat će se da je pristup web stranicama s navedenih lokacija poduzet samovoljno uz odgovornost korisnika prema mjerodavnom pravu.

Sve informacije dostupne na web stranicama isključivo su informativnog karaktera, ne smiju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećima. Informacije o pojedinim proizvodima i uslugama s ovih web stranica podložne su određenim ograničenjima u vezi sa subjektima kojima takve informacije mogu biti dostupne.

 

Informacije koje NOLUS,obrt za trgovinu objavljuje na ovim web stranicama smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, međutim NOLUS,obrt za trgovinu ne jamči za točnost, istinitost ili pouzdanost bilo kojih podataka pohranjenih na ovim web stranicama. NOLUS,obrt za trgovinu. ne jamči, izričito ili prešutno, uključujući jamstva u pogledu utrživosti, odnosno podobnosti za određenu svrhu, niti preuzima bilo kakvu odgovornost za potpunost ili korisnost bilo koje od izloženih informacija, sustava, proizvoda ili procesa. Informacije dostupne na web stranicama ne smiju se smatrati temeljem za donošenje značajnih osobnih, financijskih ili poslovnih odluka, te ste suglasni da nas nećete smatrati odgovornima za neostvarivanje svojih očekivanja u vezi s tim. Do zakonom predviđenih ograničenja neće odgovarati za bilo kakvu izravnu ili neizravnu, slučajnu, nematerijalnu ili materijalnu štetu, gubitke ili troškove nastale kao rezultat upotrebe ili nemogućnosti upotrebe bilo koje od informacija dostupnih na ovim web stranicama.