Blog

Spavanje bebe - što trebate znati

  Spavanje bebe - što trebate znati


Spavanje bebe - što trebate znati

Zašto je san toliko važan za novorođenče? Koliko beba treba spavati i zašto se budi noću? Provjerite najvažnije informacije o bebinom spavanju i doznajte koji su načini na koje možemo pomoći bebi da mirno spava.

Zašto je spavanje kod beba važno?

Kaže se da je „dobar san pola zdravlja“, ali u slučaju novorođenčadi mnogo više! Dok se odrasli tijekom spavanja odmaraju, regeneriraju i dobivaju snagu za sljedeći dan bebe tijekom sna odrađuju zaista težak posao. Njihov mozak točnije! On je taj koji treba pravu količinu sna - i to kvalitetan san da bi se pravilno razvijao. A kako će bebin mozak sazrijevati i razvijati se uvelike ovisi o njegovom cjelokupnom razvoju – kako psihičkom tako i fizičkom.

Znanstvenici već godinama proučavaju utjecaj sna na pravilan razvoj djeteta i ne sumnjaju da je san novorođenčeta iznimno važan. Istraživanja pokazuju da pravilna količina sna u dojenačkoj dobi i djetinjstvu znači veći imunitet i time manji rizik od zdravstvenih problema, ali i emocionalnih poteškoća poput tjeskobe i depresije.

Djeca koja su bolje spavala također su imala bolje kognitivne rezultate - bolje pamćenje, koncentraciju, bolje su obrađivali informacije i brže učili.

Ispostavilo se da bebin san utječe čak i na njegov temperament! Bebe koje noću dobro spavaju manje su razdražljive, blažeg su temperamenta i lakše se prilagođavaju različitim situacijama.

Stoga je vrijedno osigurati da beba dobro i dugo spava od prvih trenutaka života. To je najbolje što možemo učiniti za nju!

Koliko je sna potrebno dojenčetu?

Znamo da bebe trebaju puno sna da bi se pravilno razvijale. Pitanje je samo koliko treba trajati san novorođenčeta, san dojenčeta i starijeg djeteta.

Bebin san - koliko bi djeca trebala spavati u sljedećim mjesecima života:

  • Novorođenčad spava do 17-20 sati dnevno
  • Bebe do 3 mjeseca starosti trebaju 14-17 sati sna.
  • Bebe u dobi od 4-11 mjeseci trebaju 12-15 sati sna.
  • Starija djeca u dobi od 1-2 godine trebaju 11-14 sati sna.
  • Djeca predškolske dobi od 3-5 godina trebaju 10-13 sati sna.
  • Djeca od 6-13 godina trebaju 9-11 sati sna.

Toliko teorija, jer u stvarnosti je svako dijete drugačije. Neki su rođeni spavači i prve mjesece života provode drijemajući s pauzama za hranjenje i kupanje. Drugi nisu ljubitelji dugih drijemeža i noćnog spavanja. Tu ne možemo puno učiniti, ali shvaćajući koliko je djetetov san važan, moramo se pobrinuti za uvjete da želi i može dobro i dugo spavati.

Iz mjeseca u mjesec period spavanja novorođenčeta se skraćuje u korist njegove aktivnosti. Mališan postaje znatiželjan i polako upoznaje svijet. Počinje sve više vidjeti, razlikovati glasove i mirise, zanimati se za igračke. To je također znak da mu se mozak intenzivno razvija. Vrijedno je zapamtiti da, iako dijete tada sve manje spava, njegov san treba biti dobar i učinkovit kako bi obnovio snagu za sljedeći dan novih dojmova, podražaja i vještina.

Faze spavanja bebe

Neke bebe spavaju neprekidno nekoliko sati, druge čim zaspu počnu se vrtjeti u snu, miču očima i svako malo se bude. O čemu ovisi? Koliko čvrsto spava novorođenče ovisi o tome u kojoj se fazi sna nalazi. Zanimljivo je da je ova podjela kod novorođenčadi potpuno drugačija nego kod odraslih!

I djeca i odrasli noću prolaze kroz dvije faze sna:

REM faza je takozvano plitko spavanje. U njemu se pojavljuju snovi, a mališan ili odrasla osoba često brzo miče očnim jabučicama dok spava.

NREM faza je dubok san, takozvana faza mirnog sna.

U obje se faze ljudski mozak ponaša malo drugačije. Zbog toga se faze spavanja beba razlikuju od faza spavanja odraslih. Novorođenče započinje svoj san od REM faze – suprotno od odrasle osobe. Upravo tijekom laganog sna povećava se dotok krvi u mozak i bebini moždani centri uspostavljaju nove veze. Stoga ova faza kod dojenčeta traje znatno duže nego u kasnijim godinama života. Do 3. mjeseca života mališan provede pola vremena spavajući u fazi plitkog sna, a nedonoščad rođena prije 30. tjedna gestacije čak preko 70% vremena! Toliko je vremena potrebno bebinom mozgu da stvori nove veze i pravilno se razvije.

Sljedećih mjeseci vrijeme REM faze kod djece se smanjuje u korist dubokog sna dok ne izjednači omjere kao kod odraslih.

Spavanje bebe - koliko faza sna traje:

- 3-6 mjeseci - 40% aktivne faze spavanja s ciklusom spavanja od oko 45 minuta

- 6-12 mjeseci - 35% aktivne faze spavanja s ciklusom spavanja od oko 50 minuta

- 1-2 godine - 30% aktivne faze spavanja s ciklusom spavanja od oko 60 minuta

- 2-3 godine - aktivna faza spavanja 27% s ciklusom spavanja od oko 70 minuta

- 3-5 godina - faza aktivnog sna 20-25% s ciklusom spavanja od oko 70-90 minuta

Zašto se djeca bude?

Faze spavanja bebe pomažu nam razumjeti zašto se bebe bude tako često kada ih želimo staviti u krevet nakon što su zaspale s hranom ili na rukama. Na početku faze plitkog spavanja bebe su u stanju probuditi se i na najmanji zvuk ili pokret. Tek nakon nekih 20-30 minuta, kada uđu u fazu dubokog sna, ne probudi se tako lako.

Važan je i prelazak iz jedne faze sna u drugu. Tada mozak na neki način provjerava je li s djetetovim tijelom sve u redu – ne osjeća li glad, žeđ za hladnim, toplim i ima li dovoljno kisika. Tada se beba može lako probuditi, no često je dovoljna nečija prisutnost, miris i osjećaj sigurnosti da glatko prijeđe u fazu dubokog sna.

Ipak, neke bebe koje probudi glad ili osjećaj mokre u pelenama neće se tako lako "prevariti" pa se roditelji, nažalost, moraju buditi noću radi hranjenja ili presvlačenja.

Što učiniti da vaša beba da mirno spava

Svaki roditelj sanja da njegov mališan mirno spava i da se pravilno razvija. I premda je svako dijete drugačije, ima svoje potrebe i temperament, od prvih trenutaka života, mi roditelji možemo se pobrinuti da im pomogne da mirno spavaju.

Kako to učiniti? Najvažnija je dosljednost i strpljenje, a ključna riječ rituali! Olakšavaju život mladim roditeljima i uređuju djetetov svijet. Zato vrijedi pokušati organizirati svoj i njegov dan od prvih dana djetetova života i toga se dosljedno pridržavati.

Iako novorođenče spava veći dio dana, ono ima fiksne točke dana koje vrijedi paziti. Kupanje, hranjenje i noćno spavanje prvi je ritual koji možemo uvesti u život novorođenčeta. Pridržavajući se redovitog vremena ovih aktivnosti, beba će se brže naviknuti na podjelu dana na dan i noć.

U sljedećim mjesecima također se vrijedi pridržavati redovitih sati za jelo i dnevnih drijemanja djeteta.

Kako još možete pomoći bebi da mirno spava? Miran san novorođenčeta omogućuje pjevušenje medvjedića. MyHummy medvjedići ispuštaju šumove i zvukove slične onima iz majčina trbuha. Beba ih dobro pamti, zbog čega se uz njih brzo umiri, brže zaspi i mirno spava. Buka, tj.šumovi tijekom spavanja također su rituali koje se isplati uvesti bebi prilikom uspavljivanja. Tada će i u drugim uvjetima, tijekom putovanja ili odmora, beba znati da je vrijeme za spavanje kada čuje buku.

Neke bebe vole osjetiti svoju omiljenu pelenu pod glavom ili biti pokrivene svojom dekicom kada zaspu. Takve jednostavne navike mogu biti i praktični rituali koji vašem mališanu mogu pomoći da mirno zaspi.

BEXA - bogatstvo boja i modela


Bexa je proizvođač dječjih kolica sa najvećim izborom modela i boja.

Ovdje ćete pronaći inovativna, moderna i prije svega sigurna i funkcionalna dječja kolica koja će vam omogućiti da u potpunosti uživate u jedinstvenim trenutcima provedenim sa svojom bebom.

Misao vodilja u Bexi je kombinacija stila i sigurnosti - zato se pored ovih kolica ne može proći ravnodušno. Ove modele krasi moderan dizajn, najkvalitetniji materijali, praktična rješenja i bogata oprema.


Bexa je brend od kojeg trenutno imamo u ponudi 8 modela. To su Air, Air Pro, Ideal, Ideal limited edition, Line, Line eco, Line pastel i najnoviji model Glamour. Glamour krase izmjenjivi nastavci kojima možete mijenjati izgled svojih kolica i na jednostavan način kolica usklađivati sa svojim outfitom.

Bexa modeli se razlikuju po obliku duboke košare, materijalima izrade, završnim detaljima te bojama. Krasi ih iznimna lakoća te visoka UV zaštita i vodonepropusni premaz na tkaninama.


IBEBE - najmodernija i najsigurnija dječja kolica na tržištu


IBEBE - najsigurnija kolica koja možete izabrati za svoje dijete. To su višenamjenska kolica s jedinstvenim elektroničkim sustavom kočenja i-stop Auto-Braking-System. Svrha ovog sustava je spriječiti kretanje dječjih kolica, čak i kada zaboravite pritisnuti kočnicu. Zahvaljujući ovom inovativnom rješenju, kolica se neće automatski spuštati ni sa jedne kosine, štiteći tako dijete od opasnosti. Zahvaljujući ovoj inovativnosti i vremenu zaustavljanja od samo 1 sekunde, kolica Ibebe i-Stop osvojila su prvo mjesto i nagradu Innovation Award u kategoriji World of Moving Kinds na najvećem dječjem sajmu u Europi KindundJungend 2019. u Kolnu.


Ibebe kolica, osim što su najmodernija i najsigurnija kolica na tržištu, ona su i izuzetno lagana. Verzija i-Stop, sa baterijom, kotačima i sportskim dijelom teži manje od 12kg, što ih čini jednim od lakših i u klasi standardnih kolica.

U Ibebe-u brinu o svemu što je važno, a sigurnost je na 1.mjestu. Jedan od osnovnih elemenata sigurnosti su pojasevi. Ibebe kolica imaju podesive sigurnosne pojaseve u pet točaka. Jedinstveni elektronički sustav kočenja Auto-Braking-System automatski blokira kretanje kolica čim otpustite ručku kolica. Ovakva blokada je neprocjenjiva i pri vožnji na pokretnoj traci u trgovačkom centru, kao i autobusu ili tramvaju.


Duboka košara/ gondola je prvi dio u koji ćete smjestiti vašeg mališana da otkriva svijet odmah nakon rođenja. Opremljena je mekanim madracem od visokokvalitetnog pamuka s funkcijom MEMORY SYSTEM. Duboka košara je velika, lagana, sa sustavom ventilacije (prozračivanja), a istovremeno vrlo okretna.

Osim izuzetno lake upravljivosti, velika je prednost i što se njihov sportski dio sklapa sa okvirom.


Osim spomenutih ključnih sigurnosnih elemenata u dječjim kolicima,ne mogu se zaboraviti ni druge, naizgled beznačajne stvari. Jednako je važna pravilno obložena struktura, sustav amortizacije i mogućnost podešavanja visine ručke kolica te tkanine sa UV+50 zaštitom. Naravno da ćete to sve pronaći u Ibebe kolicima. Također ne zaboravite sa sobom u svaku šetnju ponijeti navlaku za kišu, u slučaju da iznenada padne kiša, te mrežicu protiv insekata koja će vašeg mališana zaštititi od uboda komaraca. Naravno oba elementa ćete pronaći u kompletu zajedno sa Ibebe kolicima.

U Ibebe-u brinu o svemu što je važno , a sigurnost vašeg djeteta je na prvom mjestu!

Vrijeme i sve više zadovoljnih kupaca nam potvrđuje da možemo biti zadovoljni suradnjom i time što smo Ibebe kolica doveli na hrvatsko tržište i omogućili našim kupcima kupnju modernih, kvalitetnih i sigurnih dječjih kolica. 

ROAN KOLICA - SINONIM ZA KVALITETU I JEDNOSTAVNOST  ROAN kolica nam dolaze iz jedne stabilne obiteljske tvrtke koja se bavi proizvodnjom kolica više od 50 godina. Proizvodnja se u potpunosti odvija u Europi i u skladu je s najvišim europskim standardima. Roan je jedinstven u svim pogledima i profinjen do posljednjeg detalja. Dostupan je u modernom i klasičnom stilu čija kvaliteta materijala daje kolicima pouzdanost i dug vijek trajanja.

Jedan od najprodavanijih modela u Europi i izvan nje je BLOOM. Bloom je dizajniran za savladavanje svih terena. Svojom laganom aluminijskom konstrukcijom, mekim ovjesom i ugrađenim antishock sustavom te velikim gel kotačima, uspješno će preći preko bilo kakvih prepreka i najzahtjevnijih površina.

Posebnim ga svakako čini i njegovo kompaktno sklapanje sportske jedinice zajedno sa okvirom. To je ono što ga ističe među drugim dječjim kolicima.

Roan Bloom kolica izrađena su od najkvalitetnije tkanine, sa impregnacijom otpornom na prašinu i vlagu i sa UV+50 zaštitom.

Duboka košara je oblikovana imajući na umu udobnost, svestranost i praktičnost. Namješta se na okvir jednim klikom, ima zaštitu protiv vjetra koja se pričvršćuje magnetom te dodatnu zaštitu protiv sunca.

Sportska jedinica je udobna, prostrana, snažna i ima nosivost do 15 kg. Jednim klikom se namješta u oba smjera vožnje, ima 4 položaja naslona, maksimalnu 3-stupanjsku sigurnost. Krović sadrži otvor za cirkulaciju zraka, i naravno, sklapa se zajedno sa okvirom.

Dolazi u privlačnim, neutralnim kombinacijama boja i pažljivo je kombinirana sa detaljima od eko kože. Unutrašnjost kolica je izrađena od 100% eko pamuka.


Od konkurencije ga izdvaja i bogata oprema. Tako da u osnovnom kompletu (2u1) dobijete:

- duboku košaru s madracem

- sportsku jedinicu s pokrivalom za noge

- zatvorenu košaru za kupovinu

- torbu s dekicom

- sjenilo za duboku košaru

- navlaku za kišu

-mrežicu protiv insekata

Osnovnom kompletu lako možete dodati:

- Autosjedalicu/ jaje koju možete izabrati u 6 boja

- adaptere za montažu AS na okvir kolica

- držač za bočicu 

- držač za mobitel

- suncobran u boji tkanine kolica- sa UV zaštitom 50+

- zimsku opremu ( vreća, rukavice) također u boji tkanine kolica


PREDNOSTI RUŽIČASTOG ŠUMA KOD USPAVLJIVANJA DJECE

Ružičasti šum - prednosti, primjena


Uspavljivanje djece sušilicom ili usisavačem polako postaje prošlost, ali samo zato što sličan zvuk sada proizvode i medvjedići! Ružičasti šum za bebe i dalje je pouzdan način uspavljivanja bebe.

Što je ružičasti šum?

Sušilice, usisavači i kuhinjske nape već dugi niz godina pomažu roditeljima pri uspavljivanju beba. Danas znamo da na novorođenčad ne djeluje neka "čarolija" ovih kućnih uređaja, već njihov zvuk, najčešće zvan bijeli šum. Jednostavno rečeno, to nije ništa više od jednolične, monotone buke bez pojedinačnih zvukova različite visine. Ružičasta buka maskira druge buke i pozadinske zvukove - kuća, ulica itd.

Posljednjih godina, međutim, ružičasti šum postaje sve popularniji - posebno za spavanje novorođenčadi i dojenčadi. Kako se razlikuje od bijelog šuma? Je li bolje za uspavljivanje djece?

To su vrlo slični zvukovi, s jedinom razlikom što su više frekvencije ograničene ružičastim šumom. Na primjeru zvuka kiše koja pada, usporedba je da čujemo bijeli šum dok stojimo na kiši i ružičasti šum slušajući kišu kako pada kroz prozor, usred kuće. Kako bismo ga drugačije vizualizirali, bijeli šum zvuči kao siktanje "sssss", a ružičasti šum više kao "ffffff". Stoga se ružičasti šum percipira kao ugodniji za uho, iako je razlika pri prvom slušanju oba zvuka minimalna.

Međutim, to ne znači da je ružičasti šum sigurniji ili bolji za djecu. Neke će bebe više voljeti intenzivnije zvukove, druge tiše. Glavno je da nisu preglasni i da ne prelaze standarde sigurnosti za uho. 

Ružičasti šum - prednosti

Dugi niz godina znanstvenici proučavaju utjecaj buke na naš živčani sustav, a rezultati su vrlo zanimljivi. Dokazano je da buka iz tzv. uravnoteženog spektra (uključujući ružičastu kao i bijelu, smeđu i ljubičastu) ima pozitivan učinak na ljudski živčani sustav, također i u neonatalnom razdoblju. Zvukovi vam pomažu da se smirite i zaspite. To je zato što su bebe čule slične zvukove u majčinom trbuhu. Nakon rođenja asociraju ih na siguran i topao svijet pa se brže smiruju i zaspu uz njih.

Istraživanje ružičastog šuma također je pokazalo da ima poseban učinak na održavanje mirnog sna. To nije sve! Ružičasti šum ne samo da vam pomaže duboko zaspati, već i olakšava prisjećanje informacija iz sjećanja.

Kako koristiti ružičasti šum s bebom?

Posljednjih godina igračke koje pjevuše postale su senzacija među mladim roditeljima. Nije ni čudo da roditelji novorođenčadi i dojenčadi tako nestrpljivo posežu za pjevušećim igračkama. Mališanima olakšavaju uspavljivanje i pomažu roditeljima u teškim prvim mjesecima djetetova života.

Međutim, vrijedi zapamtiti da nisu svi sigurni za bebe. Koje igračke odabrati? Oni su certificirani, ispitani i zadovoljavaju EU standarde glasnoće za igračke.

Svi medvjedići koji pjevuše u kolekciji MyHummy zadovoljavaju ograničenja i njihova glasnoća ne prelazi dopuštenih 60 db. To je vrlo važno za zdravlje i pravilan razvoj bebe.

Kolibri ispuštaju čak 5 vrsta zvukova kako bi se što bolje prilagodili bebama - među njima su ružičasti i bijeli šum, šum mora, kiša koja pada i amnionske vode s otkucajima srca. Svi zvukovi su sigurni za najmlađu djecu.

Kada koristite ružičastu ili drugu buku za uspavljivanje beba, ne zaboravite da bi zvuk trebao pratiti bebu samo dok zaspi - maksimalno 1-1,5 sat.

Tijekom dnevnih aktivnosti svi zvukovi iz okoline moraju doprijeti do djeteta kako bi se pravilno razvijalo. Prilikom uspavljivanja buka se može prikriti bukom, ali nije potrebna kasnije u dubljoj fazi sna.


MYHUMMY MEDVJEDIĆI I PREDNOSTI BIJELOG ŠUMA

Bijeli šum - prednosti, primjena

Bijeli šum - prednosti, primjena

Zujanje fena, usisavača ili nape - roditelji novorođenčadi dobro poznaju ove zvukove iz večernjih rituala uspavljivanja svojih mališana. Ovi kućanski aparati emitiraju tzv. Bijeli šum, koji se dugi niz godina smatra korisnim za smirenje i uspavljivanje. Kakav je to zvuk i zašto ga djeca toliko vole?

Što je bijeli šum i koje su vrste?

Bijeli šum nije nusprodukt proizvođača kućanskih aparata, već zvuk dobro poznat u prirodi. Znanstveno se može opisati kao monoton zvuk, čiji je intenzitet ujednačen u cijelom emitiranom frekvencijskom području. Ne postoji tzv. "Vrhovi", odnosno pojedinačni zvukovi različite visine. 

Bijeli šum je naziv za zvukove koji prikrivaju druge zvukove u okolini - zvukove kuće, gradske zvukove, zvukove izvan prozora itd. Svi ga dobro poznajemo iz mnogih kućanskih aparata - ventilatora, fena, kuhinjske nape, usisavača. Zvukovi ovih uređaja su bijeli šum.

Zvukovi se ovisno o intenzitetu i frekvencijskom rasponu dijele u nekolika boja. Najpopularniji su:

Ružičasti šum - vrlo sličan bijelom šumu. Razlikuje se po tome što su u njemu više frekvencije ograničene. Poput zvuka kiše koja pada- bijeli šum možemo čuti dok stojimo na kiši a ružičasti šum dok ju slušamo u kući kroz zatvoren prozor.

Smeđi šum – ne sadrži zvukove visoke frekvencije i jači je i dublji na nižim frekvencijama.

Plavi šum -  je visokofrekventni bijeli šum. Pojačava glasnoću sve većom frekvencijom, ali sporije od ljubičastog brujanja.

Ljubičasti šum - Brzo se čuje u području viših frekvencija- poput brujanja.

Utječu li Szumisie na svako dijete?

Prednosti i primjena bijelog šuma

Roditelje novorođenčadi ne treba uvjeravati da bebe vole spavati uz bijeli šum. Nekada su uz krevet ležali fenovi ili usisavači, danas MyHummy medvjedići, koji pomažu mališanima da zaspu. Ova metoda je učinkovita i dobro istražena od strane znanstvenika. Prije više od 30 godina britanski znanstvenici su već proveli eksperiment kojim su potvrdili da se otkucaji srca novorođenčadi koja zaspu uz zvuk bijele buke usporavaju i zaspu brže od beba koje se uspavljuju bez zvuka buke. 

Zašto novorođenčad tako reagira na ovaj zvuk? Jer su slične zvukove čuli u majčinu trbuhu. Buka ih je pratila u fetalnom životu, zbog čega ih povezuju s toplinom i sigurnošću nakon rođenja. Zato se brže smiruju i mirno tonu u san. Miran i dug san neophodan je za pravilan razvoj bebe. Istraživanja također potvrđuju da bijeli šum može poboljšati leksičko učenje, što znači da slušanje bijelog šuma može poboljšati neke aspekte kognitivnih sposobnosti kod ljudi s problemima raspona pažnje i koncentracije. Čak je dokazano da bijeli šum djeluje blagotvorno i umirujuće na djecu s autizmom i ADHD -om .

Prema sigurnosnim standardima za igračke, razina zvuka u uređajima za djecu ne smije prelaziti 60 db. Svi medvjedići koji pjevuše iz MyHummy kolekcije su certificirani, testirani i sigurni. Svi emitiraju čak 5 vrsta buke kako bi se što bolje prilagodili bebama - bijeli i ružičasti šum, šum mora, kiša koja pada i amnionske vode s otkucajima srca. Sigurni za najmlađu djecu.

Ne zaboravite, međutim, koristiti buku u slučaju da bebe zaspu - maksimalno 1-1,5 sat.ŠTO KADA MALENI NOSIĆ STVARA VELIKI PROBLEM?


  Pri svakoj promjeni vremena, godišnjeg doba, cvatnji biljaka javlja se jedan, za roditelje, zastrašujući problem. To je začepljen i pun nosić.

Pretpostavljam da Vam svima padne mrak na oči čim začujete da Vaš mališan otežano diše.  Na to se odmah nadovezuje i djetetova nervoza, uznemirenost, slabije jede, otežano spava, češće se budi...

To je problem s kojim se roditelji često susreću i ako ne uspiju na vrijeme reagirati, mogu nastati  i ozbiljniji zdravstveni problemi koji onda za sobom povlače i češću upotrebu lijekova pa čak i antibiotika. Pretpostavljam da znate da od začepljenog nosića kreću i upale uha, ždrijela, kašalj...

Kao roditelji ćemo pokušati poduzeti sve da olakšamo djeci te neugodne trenutke. Jedan od najučinkovitijih tretmana koji pomaže i spašava u velikoj većini slučajeva je uklanjan je iscjetka iz nosa nosnim aspiratorom. Najpouzdaniji medicinski uređaj za kućnu upotrebu je svakako Nosiboo. Dizajniran je uz sudjelovanje ORL specijalista kako bi se osigurala sigurnost i učinkovitost.


Nosiboo čisti nosiće brzo i lako i pouzdan je za ublažavanje nelagode Vaše bebe i sprječavanje ozbiljnijih komplikacija. Sve dok beba ne nauči sama ispuhivati nos, fiziološka otopina i Nosiboo će biti Vaši najbolji prijatelji - vjerujte mi ;) 

JUNIOROVI POUČNI SATOVI - Kakva kolica doista želim?

Jeste li i vi jedna od onih budućih mama koja je sada u fazi kupnje dječjih kolica i većinu svog vremena provodi tražeći, uspoređujući i birajući dječja kolica?
Možda ste već prikupili sve informacije, imate i brošure, "snimke zaslona" na mobitelu, hrpu informacija, fotografije kolica vaših najboljih prijatelja, mamine savjete, izrezane novinske članke. Ukratko, imate toliko različitih mišljenja (i pogledajte to djelomično, svi vam žele dobro i sigurni su da su kolica koja su ponudili doista najbolja) još malo pa ćete poludjeti.
𝗗𝗶š𝗶. 𝗗𝘂𝗯𝗼𝗸𝗼 𝘂𝗱𝗮𝗵𝗻𝗶, 𝘂𝗱𝗮𝗵, 𝗶𝘇𝗱𝗮𝗵. Idemo ispočetka.
Htjela bih vas pitati (zaboravite na trenutak naš odnos prodavač-kupac):š𝘁𝗼 ž𝗲𝗹𝗶𝘁𝗲?
Nema ničeg lošeg u vašem odgovoru "Ne znam." Jer, ruku na srce, kad je u pitanju kupovina važnih stvari kao što su automobil, motocikl, kolica, autosjedalica, zapravo ne znamo točno što želimo. Svi traže dobra kolica. Takva da će izdržati, da će biti lijepa, neosjetljiva, ukratko, da će biti UPRAVLJIVA. Da nećete imati taj (oprostite izraz) osjećaj "prokletih kolica". Da će vam ponuditi PODRŠKU. I zato što se u vama budi majčinski osjećaj i borit ćete se kao lavica za svoje dijete te ćete htjeti da vašem djetetu u kolicima bude ugodno kao u najudobnijem naslonjaču, tako da se niti jedna dlaka neće uviti. Ne samo da će mu biti ugodno, već i 100% vrhunski NAJBOLJE!
Tako. No, imamo polaznu točku😊 Sada možemo graditi. U tu svrhu želim vas pozvati u trgovinu Junior, gdje ćemo sve zajedno riješiti. Obećavam, odvojit ćemo si vremena, staviti sve "karte" na stol, aktivno vas saslušati i na temelju vaših želja i ZAJEDNO s vama pronaći kolica iz snova.
Dopustite mi da vas podsjetim (bilo bi ružno da nisam) da
𝐝𝐨 𝐤𝐫𝐚𝐣𝐚 𝐤𝐨𝐥𝐨𝐯𝐨𝐳𝐚 𝐢𝐦𝐚𝐦𝐨 𝐥𝐣𝐞𝐭𝐧𝐢 𝐩𝐨𝐩𝐮𝐬𝐭, naime na robne marke Bexa, Camarelo i Coletto. Dakle, ako pronađete svoja kolica među ovim markama, kompletu 2u1 ćemo potpuno besplatno dodati jaje. 𝐓𝐚𝐤𝐨 ć𝐞 𝐯𝐚š 𝐤𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐭 𝐛𝐢𝐭𝐢 𝟑𝐮𝟏 𝐩𝐨 𝐜𝐢𝐣𝐞𝐧𝐢 𝟐𝐮𝟏.
Znam, vani je vruće, sad Vam je malo teže s trbuhom. Obećavam da trebate samo doći do nas i tako ćete zakoračiti u svijet dječjih kolica, i nećete htjeti ići nigdje drugdje. ”
Vidimo se!
0
18 kolovoza, 2021

JUNIOROVI POUČNI SATOVI -O kolicima za blizance

Prošli put u našoj trgovini formirana je debata blizancima.
Naša Petra, majka blizanaca, poručila je: kolica blizanaca moraju biti kao ′′ tata i mama!"
′′ Da, Petra, kako to misliš?"
′′ Objašnjavam."
Ako imate dvoje podjednako stare djece, sve odjednom je x 2. Dvostruko više mijenjate pelene, dojite, oblačite, uspavljujete, razgovarate. Još uvijek imaš samo dvije ruke i noge. Teško da imate vremena za nešto drugo, niti razmišljate o tome da imate kolica koja nemaju smisla. Potrebna su vam kolica koja vam olakšavaju svakodnevicu. Ali istina je da svaka mama blizanaca ima drugačiji pogled, način života.
Prije nego što odaberete kolica, preporučujem sljedeće:
Dolazi od toga gdje živiš.
Nema veze ako ste u obiteljskoj kući i kolica nakon šetnje ostavite u garaži ili živite na trećem katu zgrade i kolica ostavljate u hodniku u stanu. Zamislite da imate dvoje djece, jedna velika kolica i idete u šetnju. Prvi izazov koji vas čeka je da izađete iz stana. U redu, ako imate lift, super je, samo morate ući i u lift i kolica zajedno s Vama. Bilo bi nezgodno da svaki put vučemo kolica uz stepenice, dvoje djece i sve zalihe. Prije kupnje (i dubine) važno je mjeriti širinu. Kolica koja su zapravo sportska kolica, ali sa ugrađenim dubokim košarama, možete pronaći: ➡ovdje U širinu sa kotačima mjeri samo 72 cm, a vrata dizala su od 80 cm pa nadalje.
Pogledajte što je uključeno u komplet.
Dvoje djece treba kuću i pol za šetnju. Doslovno. Poželjno je da kolica imaju dodatke kao što su torba, košara za kupovinu, možda neki zatvarač na poklopcu za stopala gdje možete skladištiti maramice, držač za boce.
Provjerite hoće li vaše dijete imati dovoljno prostora.
Osobno mi je bilo bitno da svako dijete ima svoj mir i svoj prostor za kretanje. Mnogo puta se fokusiramo na duboku košarku na početku, ali sportski dio je taj zbog kojeg se odlučujete prilikom kupovine. Kada vaša djeca uđu u fazu istraživanja, ruke će biti kao male hobotnice. I onda je bitno da svako ima svoje odvojeno mjesto, bez obzira na drugo. Osim toga, neće zaspati u isto vrijeme (to bi bilo lijepo), pa je bitno da svaki dozvoli odvojeno regulirati leđa. Super kolica ➡OVDJE
Pazite kako sklopiti okvir.
Nećete imati vremena ili energije za neki komplicirani sustav sklapanja. Ako imate dvoje djece koja čekaju mamu, i ona pokušava staviti kolica u prtljažnik a kolica su vam preteška. Evo gdje dobro dođe da su kolica praktična. Jedan, dva pritiska na gumb i hop, kolica su biti sklopljena. Ova kolica imaju najlakši sustav sklapanja ➡ OVDJE
• Izgled kolica.
Naravno, izgled treba usporediti sa funkcionalnošću kolica, ali zar ne želimo svi lijepe stvari? Kolica će biti vaše vozilo najmanje tri godine. Tri godine! Odaberite jednu koja će biti lijepa na prvi, drugi i treći pogled.
Za više informacija iz prve ruke, pozivam vas da posjetite JUNIOR trgovinu, gdje ću vas upoznati sa drugim blizancima.

0
13 kolovoza, 2021